onsdag den 27. januar 2010

Iowa Children's Museum

I weekenden kørte vi til Iowa City for at besøge Iowa Children's Museum. Vi havde hørt det skulle være spændende for børnene, men vidste derudover ikke helt hvad vi kunne forvente. Heldigvis blev vi ikke skuffede. Det var ikke et decideret legeland, men mere et sted hvor børn i alle aldre kunne gå på opdagelse.

De havde en stor afdeling med fly. Helt fra små fly som det Iben sidder i til et rigtigt etmotors Cessna. Derudover var der kontroltårn med instrumenter der viste vind og vejr, flere flysimulatorer og masser af plakater med billeder af berømte piloter og fly.

Der var et legeområde for de mindre børn med rutchebaner, "tumlesæder", legehuse mm. Her fik vi en del tid til at gå.

Lego!! På døren stod der det var for børn over 4 år. Der var næsten ingen i rummet, så vi lod som om vi ikke kunne læse. Janni og Krister forsøgte at bygge en flyver, mens Iben byggede et slot.


Et supermarked i børnestørrelse skaber glæde. Begge børn handlede stort ind og huskede endda at betale. Det var sjovt at se hvordan de efterlignede os når vi er på indkøb.

Udover ovenstående ting var der også pizzaria hvor børnene kunne bage og sælge pizzaer, et hospital hvor de kunne lære om kroppen og lege med de redskaber og hjælpemidler der er på et hospital, klippe-klistre rum og endeligt et stort rum med Brio tog og nogle spændende udfordringer for større børn og voksne. Alt i alt et sted der bestemt er flere besøg værd. Vi var der 3-4 timer og kunne sagtens have brugt mere tid.

Museet ligger i et stort indkøbscenter, der udover et hav af butikker også indeholder skøjtebane og mange spisesteder. Vi benyttede lejligheden til en pause med is og sodavand, inden vi igen skulle ind og lege.

Iben sammen med hendes bedste ven, BOB.

Da jeg stoppede på Pedershaab fik jeg et gavekort til en restaurant i Iowa City. Vi skulle selvfølgelig spise der og have "Chicken Lips", kylling dyppet i stærk sovs og serveret med kartoffelmos. Det hele smagte bare supergodt. De havde ingen deciderede børnemenuer, men børnene fik burgere, og spiste begge med god appetit. Det endte med at blive en lang men super god dag.

1 kommentar:

  1. I have to laugh when you said you said you couldn't read the sign to the lego room. I really do that here, pretend I understand zero danish. =)

    And Broderick will be very jealous of Krister's roundhouse. He loves the roundhouse.

    SvarSlet