søndag den 25. oktober 2009

Besøg fra Danmark

Den første uge i oktober havde vi besøg af Brian's forældre, lillesøster og hendes kæreste. Vejret var desværre blevet lidt efterårsagtigt med regn, blæst og lave temperaturer, men det blev heldigvis også til lidt sol ind imellem. Da vi ikke havde lagt de vilde planer for deres besøg, blev der god tid til hjemlig hygge og småture ud i landskabet. Farmor og farfar havde en enkelt hjemmeaften alene med børnene, mens vi unge tog på casino i Burlington for at spille roulette. Vi spillede et par timer og overraskende nok blev Brian den eneste taber, mens de andre 3 kom derfra med pæne overskud.

Den dag vi havde bedst vejr, kørte vi ud til Starr's Cave State Park. Vi spiste medbragt frokost, hvorefter vi gik en tur gennem skoven op til Starr's Cave.


Vores måltider blev både indtaget herhjemme og på restauranter. Vi fik besøgt de fleste af vores favoritter, her Applebees i Burlington.


Børnene nød rigtigt der altid var én at lege med.


Vi brugte en kold og blæsende dag på at køre sydpå, hvor vi gik en tur langs floden i Ft. Madison og gjorde holdt ved kraftværket i Keokuk, inden vi kørte over floden og op gennem Illinois, for at returnere til Iowa i Burlington. Dagen efter kørte vi til Dubuque, hvor vi ville sejle en tur på Missisippi. Inden sejlturen besøgte vi Mississippi River Museum & Aquarium, et meget spændende sted. Desværre havde vi ikke så meget tid inden sejlturen, så det er helt sikkert et sted vi vil besøge igen en anden gang.

En del af den udvendige udstilling bestod af sandsugeren William M. Black, et restaureringsprojekt der skal ende med at give et indblik i livet ombord på flodbådene i forrige århundrede. William M. Black har sejlet i 65 år, heraf de sidste 35 som sandsuger på Missouri river.

Maskinen der drev den store sandpumpe.

Dampstempel til rotation af de store skovlhjul på skibssiden, der blev brugt når flodbåden sejlede.

Kaptajn Krister med kasketten omvendt på har indtaget broen.

Inde på akvariet blev vi præsenteret for nogle af de dyr der lever i og omkring Mississippi, lige fra fugle, frøer og slanger (ufarlige) til skildpader, en enkelt krokodille og fisk. Det er jo godt at vide hvad man får når man bestiller "Catfish" på en restaurant.

Vi fik ikke navnet på denne langnæsede fætter, med hele snuden fyldt op med tænder.

Vores turbåd "Spirit of Dubuque", bygget med det formål at sejle med turister og bestemt ikke nogen skønhed. Det er dog en rigtig hjuldamper, som udelukkende sejler vha. 2 skovlhjul.

På turen sejlede vi igennem denne svingende jernbanebro fra 1800 tallet. Indtil for få år siden havde svingbevægelsen været dampdrevet, men var nu blevet erstattet af en elmotor. Broen var bemandet 24 timer i døgnet for at kunne åbne når der var skibe, især pramme med kul, der skulle igennem.

Et par pramme venter på at kunne sejle videre.

Langs Mississippi's forløb er der blevet bygget en række sluser for at kunne anvende vandet til produktion af el. Vi sejlede op af floden til "Lock and Dam nr. 11", hvor vi vendte og sejlede tilbage mod Dubuque. Det var en hyggelig tur som varede omkring 2 timer.

Vi er glade for vi var flyttet fra den lille lejlighed i Burlington inden vi fik besøg. Her i Mediapolis boede de alle 4 i kælderen, hvor de havde eget bad og garderobe, ligesom vi kunne lade deres senge være opredte hele tiden. Alt i alt en rigtig god uge, vi nød det alle store som små.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar