søndag den 25. oktober 2009

John Deere og TPC Deere Run golfklub

Landbrugsmaskinfabrikken John Deere har sit ophav og hovedkvarter i Moline, Illinois, hvilket er ca. 5 kvarters kørsel nordpå. Vi besluttede at køre op for at se det og samtidig besøge John Deere Pavillion, som skulle være en udstilling om John Deere, lige fra den spæde begyndelse, til at være en af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner. Det var ikke helt hvad vi havde forventet, men der var udstillet enkelte John Deere produkter, så børnene synes det var alle tiders. Vi spiste frokost på en god italiensk restaurant, inden vi besøgte udstillingen med tilhørende souvenirbutik, selvfølgelig med masser af John Deere lejetøj.

Deere & Company World Headquarters.

Frokost på italiensk restaurant.

En del af udstillingen i John Deere pavillion.

Janni og Krister kører tysk bygget traktor. John Deere har produktion over det meste af verden og de enkelte fabrikker laver hver især kun få modeller, som efter færdiggørelse sendes rundt i verden efter behov.

Krister "kører" sukkerrørshøster.

Iben vil ikke stå tilbage for sin storebror.


Krister's favorit var en gummiged med mere end 6 kubikmeter skovl. Der kan være en del af hans størrelse derinde. Efter obligatorisk indkøb af legetøj, kørte vi ud til TPC Deere Run golfbane. Her bliver der hvert år spillet en turnering kaldet John Deere Classic, med deltagelse af flere af golfsportens helt store personligheder, og selvfølgelig med John Deere som sponsor.

Janni og børnene foran klubhuset. Statuen af dyret findes helt magen til ved John Deere's hovedkvarter.

Klubhuset bærer tydeligt præg af den årlige turnering. Det første man møder efter at være kommet gennem hoveddøren, er en hall hvor der hænger deltagerlister og vinderens scorekort for de enkelte år. Her er også et hav af billeder fra turneringen, ligesom pokalen med alle vindernavnene er udstillet. I betragtning af det er en golfklub der huser en stor turnering var der bestemt ikke noget snobberi over de personer der mødte os, selvom vi mest af alt lignede turister med alle de billeder vi tog.

Af en eller anden grund har de ikke kunnet finde oplysninger om 2009 vinderen.

Et enkelt billede fra banen der ligger helt ned til Mississippi. For de golfsultne kan oplyses at en 18 hullers runde inkl. golfbil koster 60-85$ alt efter tidspunkt på året og hvornår på dagen man ønsker at starte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar